مطالعه تأثیر مدیریت سرمایه در گردش جسورانه بر ثروت سهامداران شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- اندازه منابع و مصارف وجوهی که به سرمایه در گردش تخصیص داده میگردد بایستی مشخص گردد. داراییهای جاری حدود 75 درصد کل داراییهای شرکت و بدهیهای جاری حدود 60 درصد ساختار سرمایه هستند. این به آن معناست که به عنوان مثال اگر کل داراییهای یک شرکت 500 میلیارد ریال باشد، مبلغ 375 میلیارد ریال آن ممکن می باشد به صورت داراییهای جاری باشد و بدهیهای جاری هم حدود 300 میلیارد ریال خواهد گردید.
- اگر مدیریت سرمایه در گردش صحیح نباشد، احتمال دارد فروش و سود شرکت کاهش یابد و چه بسا شرکت در پرداخت بموقع دیوان و تعهدات خود ناتوان بماند (ریموند پینو،1380).
2-3) عوامل مؤثر بر سرمایه در گردش
عوامل زیادی ممکن می باشد بر روی سرمایه در گردش و سیاستهای سرمایه در گردش سازمان تأثیر بگذارد. در اینجا چهار مورد از این عوامل که از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد تبیین داده میگردد و بقیه عوامل نیز در حد تصریح خواهد آمد.
2-3-1) مدیریت وجوه نقد
شرکتها استراتژیهای مدیریت وجوه نقد خود را بر محور دو هدف تعیین میکنند:
۱) تهیه و تأمین وجه نقد برای انجام پرداختهای شرکت.
2) به حداقل رساندن موجودیهایی که در شرکت بهصورت راکد باقی مانده می باشد.
پلاک و کوکورک نیز اهداف مدیریت وجوه نقد را افزایش نقدینگی، کنترل جریان نقدی، افزایش ارزش سرمایه و کاهش هزینههای سرمایه بیان نمودهاند و در مطالعهای که در جمهوری چک داشتهاند به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری از فعالیتهای بانکداری و خزانهداری در جمهوری چک بر روی مدیریت وجوه نقد که شامل بودجهبندی سرمایه، مدیریت بدهیها، روابط خوب با بانکها، پرداخت به عرضه کنندگان، جمعآوری وجوه از مشتریان، کنترل پول خارجی و گزارش و طرفداری فنی از این وظایف متمرکز شدهاند. پس میتوان با در نظر داشتن این وظایف برای مدیریت وجوه نقد این چنین استدلال نمود که مدیریت مناسب و بهینه وجوه نقد بر روی مدیریت سرمایهدرگردش سازمان تاثیر خواهد گذاشت زیرا که بر روی مدت زمان وصول مطالبات و مدت زمان پرداخت بدهیها تأثیر میگذارد و آنها را در سطح بهینه نگه میدارد (ژانگ[1]، 2012).
2-3-2) نسبت بدهی
با این نسبت کل وجوهی که از محل بدهیها تامین شده محاسبه میگردد و از تقسیم کل بدهیها بر کل داراییها به دست میآید. چیو و چنگ[2] (2006) در مطالعهای که بر روی عوامل موثر بر مدیریت سرمایه در گردش داشتهاند، دریافتند که نسبت بدهی ارتباط منفی معناداری با چرخه نقدی خالص و نیازمندیهای سرمایهدرگردش و در نتیجه با مدیریت سرمایه در گردش دارد و هر چه اندازه نسبت بدهی بالاتر باش
[1] Zhang
[2] Chiou and Cheng
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سوال 1: چه تأثیری سیاستهای سرمایهگذاری جسورانه[1] (AIP) مدیریت سرمایه در گردش بر ثروت سهامداران دارد؟
سوال 2: چه تأثیری سیاستهای تامین مالی جسورانه[2] (AFP) مدیریت سرمایه در گردش بر ثروت سهامداران دارد؟